Followers...

....

I like this 1! Please klik...

Saturday, March 6, 2010

Masam tapi best!

Ehem...N3 kali ni specially dedicated to my beloved sis yang dok kat Abu Dhabi.Nak tau naper? Sebab dia tak dapat merasai kenikmatan makan buah pauh ringan,pokok blakang umah ma. Huhahuhahuhahuha.....jangan jeles. =))
Petang maren pun kawan ma mai, Cik Aroh, antara perbualan petang tu ialah...dio oyak budok ni banyok make buoh pauh teh. Ado apo2 ko? Isk...tak dok lagi la. "Bare" x buang lagi nok ngadom rano?-kepada yang paham kelantanese je la. Kalau tak paham...buat2 paham k. Malas nak explain. Tapi I ni memang suka makan asam, yang pelik nya...kenapa masa ngadum tak der lak rasa nak makan asam. Mungkin sebab ngandum anak lelaki kot. Takder lansung rasa nak makan benda masam. Tapi i dapat tips dari makcik cina yang jual barang letrik kat Klang ari tu, dia cakap kalau nak anak pompuan kena makan benda masam 2-3 bulan sebelum planning nak ngandum.Dia cakap makan la green apple, mangga masam, anything yang masam byk2. Isk...ya ka? Ntoh la...walaubagaimana pun...akan ku usahakan gak. Kalau leh nak gak baby girl...leh teman mama g sopim! =) Betul tak? ^-^
Petang2 gini memang sedap pekena colek ni...yum yum...masam tapi best! :)

Ini la pokoknya...banyak lagi kat atas tapi susah nak amik. "Tak po kak, adik tulun make...hehehe...!"



5 comments:

joegrimjow said...

colek mmg sangat sedap dimakan bersama org tersayang... erk??

jemmy76 said...

apsal dh kecur air liur aku ni???

ain_dira said...

terasa dh kemasaman nye... x sangguppp

Hanida Ibrahim said...

mak aii...berair mulut kawe...hik! hik!

Amy Nujaimy said...

huhuhuh.... sedapnyer.... sumer woh pauh hok ado dlm pagar umoh ma tu sedap2 blako...... tp pauh rek'nge tu x pernoh i raso lg..... leh courier ko sini dok..... sob... sob... sob...

soh la ma wat jerok.... i kelik rayo nnt leh make.... hehehe

I LoVe TuneTalk