Followers...

....

I like this 1! Please klik...

Monday, April 19, 2010

Pet Rabbit ku...

Hui...lama dah tak update blog ni.tapi ada orang lain yang lagi lama tak update. Tak der hal pun...maybe diorang not in the mood nak menaip.Maybe diorang bz. Maybe diorang terADDICT ngan FB. Ops...terlebey sudah...I plak nape?


Almaklum la...asyik travel je evry day. Kalau kat Pasir Pekan, memang dah tak sempat nak update. So, hari ni memandangkan tak balik sebab ada kelas petang untuk year 6. Leh la kita update skit apa yang terbuku slama seminggu ni. =)

*nampak tak kepala2 ni? Ni kepala anak2ku & anak2 sdara ku.Yang bulat tu Daaii.

Hmmm...where should I start? Maybe I terlalu teruja dengan pet rabbit ku yang bersalin? Hah? Bersalin ke? Branak kot...? Well, I've got Quadruplets! Tapi untuk sehari je. Sebab mama rabbit tu makan anak dia. Bitbit(i panggil rabbit betina tu) branak petang Jumaat. Then malam tu kalut la kami p cari cage satu lagi sebab nak asing kan mereka dari si bapak rabbit (Mr.Beat). Sebab asyik dok kejar Bitbit je.Gatai tul...then bila bangun pagi esok (Saturday), i tengok dlm cage tu ada 1 ekor 1/2 jer badan baby rabbit(dah mati la tu!). Skang ni ada sekor je lagi. Hish...cian betul. Dah la Si Bitbit ni tak bagi tek kat anak dia. Dia p telan lak? Apa punya mak la....Pastu, skang ni suamiku sayam lak yang dok bagi susu kat baby rabbit tu. Bancuh susu twins then guna picagari. Kenapa bukan I yang bagi? For your info, I geli la. GELI tau...sebab cam anak tikus. Takder bulu...eeeeee.....
Then nak story skit pasal buku yang baru habis ku baca. Setelah 2 months baru abis! Ha...mbik kau...kalau New Moon (Twilight) dulu dlm masa 3 ari je leh abis. Sebab minat kat Edward Cullen(Lama tak sebut). Ni berbulan baru nak abis, walaupun dari penulis yang sama.Maybe I'm more into vampires. I'm not really into alien. Lagipun crita ni boring skit. Jalan crita dia slow je. Banyak bercakap dalam otak sebab Wanderer (alien) dok cakap ngan Melanie (host-empunya body). Then banyak flashback pasal kisah idup Mel yang lepas sebagai manusia biasa bersama Jared & Jamie. How she loves them both....how she met Jared...then Mel suruh Wanda(short for wanderer) pi cari Jared & Jamie. They separated because Mel dah jadi alien.Pastu Wanda dok crita pasal kehidupan dia sebelum masuk ke tubuh Mel kat planet lain...macam2 planet....flower la...fire la...bear la...bat la...memang kuat la imaginasi S.Meyer ni. Tabik spring kat dia. Walaubagaimanapun...still tak dapat nak menarik minat i. I ada baca dlm tenet ni, pasal diorang nak jadikan The Host ni film. Betul ke? Ntah bila la...kita tengok je nanti...

3 comments:

Amy Nujaimy said...

eeeeee sukanyer..... kalo la i dpt bela kucing kat sini... alangkah bestnyer... tp my hubby x kasi coz dia kata "nnt bila u dh sayang cat tu.... tetiba kita kena balik mesia for good... u plak dok meraung2 sebb kena tinggalkn cat tu..... hohohohoh"

jalazaq said...

u tu kalau dah sayam cat mmg akan meraung cam mati laki la...
nak tau dok, ado rabbit baru...kecik punyo...sweet. Alif suko sebb dio leh pegang. Yang besar tu dio takut. Nati i upload lain pics rabbit baru.

ir said...

Eiii kejam mok rabbit, makan anak, skg xleh guna "haruan makan anak dah" kene guna "arenak makan anak".. comel kan budak2 tu bila dia main dgn pets diorang, adik aku yg kecik rela tulis surat kat kawan dia memohon simpati masa arenak dia kena curik.. ciaz, aku baca pon sedih..

I LoVe TuneTalk