Followers...

....

I like this 1! Please klik...

Monday, May 3, 2010

Perhentian Island, Terengganu , Malaysia

In front of our chalet
Father and son...

Look at the crystal clear sea water. Nice....


I yang tak der mood...baru lepas bangun tidor....lepas makan ubat rasa ok skit...



Semua takut sebab boat laju sangat...




Salam semua...





Lama rasanya tak update blog. Biasa la...last week ada UPK (ujian penilaian kemahiran-monthly test la lebih kurang...). Pastu last week gak I demam. Suspected denggi tapi...Alhamdulillah, cuma suspect je. Bukan effected denggi. Ceritanya camni...petang Khamis tu cam biasa la kan...ari kamis...excited nak balik. Kelmarin(Rabu), I balik KB...naik train pagi kul 4 pagi then Kamis malam tu kul 11 malam i tak tidur lagi. Cuba u all bayangkan i bangun dari kul 3 pagi then kul 11 mlm tu tak leh nak lay down lagi....mula la rasa sejuk panas tubuh ni. Tak pe la...telan je panadol...sebab I ingatkan demam biasa je. Esoknya, seperti yang telah kami plan sebulan yang lalu...kami ke jetty Kuala Besut untuk ke Pulau Perhentian.I memang dah siap bayar last week lagi kat AnF Holiday & Tours (Miss Reha-my friend works there). Semua telah di'book'kan oleh Miss Reha la. Tambang bout adult - RM70 and child - RM35 pergi balik. Wah...memang excited gila la nak gi P.Perhentian ni sebab kira cam hadiah anniversary kitorg yang ke 6 (29.05.2004). Dah lama kami plan nak g sana. Masa kami mula2 kenal dulu lagi nak gi sana....selepas 6 thn kawen baru ada chance pergi....tercapai gak impian....hehehe...




Sampai je kat jetty Arwana (tempat kami book tu-pool view, syok..), kami check-in kul 11 pagi ari Jumaat (22 April 2010). Petang tu badan ku mula la sejuk panas balik. I suruh suamiku tersayam pergi beli panadol lagi...nak tau brapa harga sebiji panadal activefast? RM1 sebiji tau...! Kalau air mineral botol besar RM8!!!! Nasi goreng RM6 sebungkus! Mahalkan...? Biasa la nak bawak pi pulau tu bukan dekat. Mesti ada charge minyak , upah angkut dari jetty...so pengajarannya ialah...bawak air @ makanan (roti @ biskut) sendiri.And ubat panadol!




Blog entry kali ni sorry la pics tak banyak sangat snap sebab tak der mood. I demam. Pastu kami check-out the next day (23.04.2010) kul 12 noon. Sampai je umah my mum , I trus ajak suamiku pergi klinik. Doc bagi ubat batuk , selsema and demam. Pastu esoknya suamiku kata kena pergi klinik kesihatan bandar KB sebab nak kena amik blood test. Kot2 denggi. Bila pergi doc suruh p amik blood test sebab katanya I demam panas & lama. Esoknya siap ada orang mai fogging umah my mum...i kena repeat blood test. Fuh...seriau gak bila jarum cucuk isi ni...i ni tubuh je besar...tapi memang alahan la....kalau bab inject ni. Tapi syukur sangat sebab dah sembuh dah demam. 4 hari gak i mc. ari Rabu baru i p skolah. Maaf la...memang x leh bangun...bukan sengaja tak nak mai skolah...I ni jenis payah nak sakit tapi bila skali sakit...memang sampai tak leh bangun la....huhuhu.... =(

3 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

sangat mengimpikan percutian begini.

ir said...

aku rindu nak mandi kolam ni.. cian mu demam, takper la.. lenkali bleh gi lagi, lawa kan perhentian??? aku memang suka duk sini, biru air laut dia wat jiwa rasa tenang.. aku dah inform mintak bilik yg betul2 paling dekat dgn pool and looks like mu dpt yg tgh2 kan?.. next time klu mu gi plak aku suggest try aktiviti snorkelling sure best!

Jihan Daud said...

to si lampu neon: mmg best. pergi la bercuti...cuti-cuti malaysia.

to ir : best tp sebb demam so x best la jadinyo...huhuhu...but my hubby said, kalau nak mai lagi kena p 2 org je. Xleh bawak anak...xleh nak buat aktiviti like snorkeling and island hopping...

I LoVe TuneTalk