Followers...

....

I like this 1! Please klik...

Sunday, January 17, 2010

Dah kosong umah I kat Bandar Puteri

Tengok...dah kosong kan?
Memang memenatkan kalau berpindah randah ni...

Goodbye my house...


Huh...Nak crita skit pasal hal I ke Klang last Thursday. I abis kelas kul 11.45. Then kul 12.00 noon suamiku datang amik. SK Kuala Gris kan on the way nak p KL. So dia datang nak amik I la. Kami kena kosongkan umah kat Bandar Puteri tu b4 15 Jan sebab ada agen yang nak p gantung papan "HOUSE FOR SALE". So saper2 yang berminat nak beli umah kat sini. Boleh la berhubung nga I atau agen yang telah dilantik.
Memang penat. Nak tau tak...umah tu tak kemas apa pun masa kami sampai. Nasib baik la sempat kemas kan. Dengan pertolongan my beloved mum (nasib dia tak lelah), my SIL, my big bro (abe D)...tapi nasib la barang tak byk sgt. Pinggang mangkuk je...then baju i yang ada 2 almari.Then barang besar la cam tv, peti, air-con...semua tu boleh angkut cam gitu je. Tak yah nak simpan sangat. My abah tak g sebb dah tak larat nak travel jauh2 ni. So dia stay kat umah Pasir Pekan je. My SIL yang tolong jengok2kan dia.
Bila lori dari Jabatan Pertanian sampai, kami trus angkut barang sampai la kul 3 pagi. Then tidor kejap, bila pagi tu....tunggu org cabut air-con je. Bila dah settle semua,kami pun bertolak la balik Klate on Friday. Pastu semalam plak....angkut barang2 I. Sumbat kat umah my mum dulu. Bila umah kat Klang dah jual, bleh la kami cari umah lain plak untuk disewa. My mum cakap dok je kat umah dia. Tak yah sewa kat lain. Kalau sewa pun p letak barang je. Tapi I ingat tak sedap gak dok umah my mum lelama. Bukan I tak suka takut my siblings yang lain cakap apa lak kan? Then takut my hubby tak selesa la kalau dok umah mertua ni....kan kan kan? Anyway, diharap cepat2 la umah kat Bandar Puteri tu terjual. Kalau tak kami tak cukup bajet la nak sewa kan lain....huhuhuhu....terpaksa la menumpang umah my mum dulu...

4 comments:

Amy Nujaimy said...

salam....

tau la u cikgu BI tp takkan la eja pinggan jadi pinggang... wakakaaaa..... n one more thing.... u can stay umah ma selama mana u nak, nk dok selama2 pun x aper.... for me... x der apa yg nk dimarah or dijeleskn.... sekurang2 ma n abah ada org yg tgk2 kan....

ir said...

oit, ko dah pindah balik kelate doh ker? ahahah welcome back la.. klu btul dah balik kelate.. and 1 more, kuala gris tu kat ner? ekeke merasa jgk u naek ketapi tanah melayu ahask!

Khairi said...

pasir pekan ya. hulu ke hilir? saya kat hulu.

dekat je ngn palo ghetok tu hehe.

so, do we know each other?

kat sekolah dulu ada kwn nama norzihan rasanya, mcm serupa la ;p

Jihan Daud said...

2 AmyNujaimy : Biasak la...nok cepat...ihik...tak nak ngaku saloh ejo! tentang umah...trima kasih daun keladi.
2 ir hom la. Aku ikut suamiku. Dio dpt kijo di jabatan pertanian lundang. Apo la mu ni,kuala geris tu kat kuala krai...hok 2nd last dalam jajahan k.krai.
2 Khairi xtau la ulu @ ilir tp depan petronas pasir pekan. Siti Norzihan ke? She's another person. I Nur Jihan. Maybe we knew each other kot... =)

I LoVe TuneTalk