Followers...

....

I like this 1! Please klik...

Wednesday, February 24, 2010

Betul ke kena amik kursus BTN dulu?

*aku yg dah semakin gemuk.leh ke nak berlasak kat kusus BTN ni?*

Salam...



Baru tengok FB tadi then ada la member bercerita pasal kusus BTN yang dihadirinya. Dia cakap semua kena pergi kusus BTN kalau nak naik gaji. HAAAALLLLUUUUU???? Kenapa I tak tau ni? Almaklumla...I kan dok ujung dunia. Tak pernah amik kisah pasal gaji. Janji every month masssyuk. Kalau tak masyuk...jeng! Mana nak bayar nursery anak...mana nak buat tambang mai skolah...nak beli pampes anak...nak beli susu anak...mesti korang tanya...habis laki kau baya apa? Kita ni bila dah jadi suami isteri...kewangan kena la kongsi. Dia punye part yang lain. He pays all the other BIG BIG bills....like house...cars...

Eh...berbalik pada kursus BTN. Kenapa? Kenapa? Dan kenapa? Kenapa I tak tau ni? Patut la ada beberapa member ku (KDPM-maktab) bercerita pasal menghadiri BTN. Tangan ni terasa gatal lak nak menaip and tanya wajib ke? Then diorg cakap kalau nak naik pangkat @ naik gaji , WAJIB amik! Walaupun dah lulus PTK,kalau tak amik kusus BTN , korang tak leh naik gaji (Contoh dari P1 ke P2). Alamak...camner ni? I baru lulus PTK last year (Tahniah pada member2 yang dah lulus lama.I gak yang baru lulus. Sengal betul!) Gaji tak naik lagi,sebab tarikh kenaikkan gaji pada Julai.Camner nak apply ni? Diorang cakap kena apply kat btn.gov.my but then bila I try bukak web tu, tak leh. Naper ek? Or maybe because of the slow internet connection?

Help...

1 comment:

Ah Fatt said...

susah gak keje govt
tp masyukkkkkkkkkk

I LoVe TuneTalk