Followers...

....

I like this 1! Please klik...

Sunday, February 28, 2010

Pencuri nak pecah masuk umah ku?

Ni yang kami makan masa farewell party @ New Horizon, KB. Tom yam dia...fuh..sedap sgt!
^-^
Salam Maulidurrasul kepada semua umat Islam. Sebenarnya banyak insiden yang telah terjadi semalam. Pukul 4.30 pagi, ada manusia yang cuba pecah masuk umah ma ku di Pasir Pekan. Nasib baik suamiku, abang D (abg sulong ku) ada kat umah semalam. Suami ku sebenarnya ada kursus kat Serdang sampai 12 March tapi dia balik semalam sebab cuti Maulidur Rasul. Abg2 ku pun tampang la balik skali sebab he's driving alone. So banyak tempat kosong kan. Rugi lak kalau dia je yang balik sorang. Lagipun mereka nak balik tengok abahku yang tak berapa sihat. Pencuri tu siap panjat kot beranda umah ku lagi tau...mmg kurang asam betul! Sampai ke cerah kami tak leh tido. Then 1/2 jam lepas tu polis pun datang.Nasib baik la si pencuri tu....terlepas kali ni. Kalau dapat...sure dah kena tembak nga abah ku dah...

Yang ni plak nak cerita pasal majlis makan tengahari ku kat New Horizon, KB. Biasa la...kalau bab makan memang I menang. =) Pic yang kat atas tu my PK Hem yang sedang bagi sepatah 2 kata. Majlis ni diadakan sempena perpisahan guru2 yang dapat bertukar keluar dari SK Kuala Geris. Tahniah! Tunggu la...nanti akan tiba plak giliranku. Majlis ni bermula dari pukul 12-2 petang. Tapi I chow awal lagi. I kan baru kat SKKG ni so, tak kenai sangat nga guru2 sini. Tak tau apa yang nak dibualkan.Tambahan plak I dok semeja nga kebanyakkan guru yang dapat tukar. Lagi la senyap. Kali ni syok skit sebab I bawak suamiku sayam. Selalunya dia tak dapat hadir untuk majlis skolah. I akan hadir sorang je...bujang skejap. =)

Sorry la pic blur. Biasak la..3.2megapixel je. Tengok la..nanti ada rezki lebih...kita tuko ngan 12 megapixel lak...insyaAllah...nati harga SE SATIO murah skit...hehehe...



Ni plak kat KB Water Splash @ Taman Indera Petra, KB gak. Public pool untuk kanak2 je. Orang dewasa tak de pun yang mandi kat sini....kalau nak tengok warna air nya yang dah jadi cam budu tu...memang tak tergamak la nak mandi....tapi....layan je la...nama lagi public pool...



Sebab 27 Feb 2010 ni birthday my twins - Aqil & Azim so I brought them here. Kasi happy skit.

Nampak tak baby yang pakai baju kuning tu? Tu baby Daaii. Anak abang ku-Lan. Dia sekeluarga pun ke sana gak petang tu. Memang budak2 ni happy la kalau leh mandi manda. Budak ngan air memang tak leh dipisahkan lagi..

Ehem...ni anak ke mama dia yang nak makan kek ni? Kek coklat lagi tu...I memang hantu kek!
=D
Happy 3rd Birthday to my dear Azim Naufal & Aqil Najwan. Semoga kamu menjadi insan yang berilmu , beriman & beramal suatu hari nanti. Jangan menyusahkan orang lain, jangan nakal, dan jadilah insan yang berguna.

6 comments:

luZ a.k.a MLM eXpErtS said...

cdap kek 2..nk cket..

Hanida Ibrahim said...

perghh..lauk dalam gambar tu mouth-watering tol ler...

Ah Fatt said...

hai cikgu
nasib baik pencuri x dapat masuk rumah ko. bahaya pencuri skang neh

amynujaimy said...

mmg dasar penyangak... sib baik abah x wok tubik bedil tembok tupai dio... kalu dok gak... mapuh kerah po tupa la mala'un tu... hehehe....

hepi besday to twin.......

jalazaq said...

2 luZ : mmg sodap!
2 Hanida :i love the tom yam! besh..
2 Ah Fatt:2 la...gerun gak.
2 amynujaimy: mmg wak tubek doh la wei...dok usong ke ulu ke ilir doh mlm 2. Mujur de lari kalu dok mmg masuk brito la pok mu..

oh etty~ said...

loni musim org pecoh masuk rumoh ko? aish.bhaye tol..nyum3.sdapnye cake ;DD

I LoVe TuneTalk